Betaalde blogs plaatsen

Kies voor betaalde blogs plaatsen zodat jij hoger in Google komt!

Voordelen die je kunt behalen met betaalde blogs

Voordelen van betaalde blogs plaatsen

Voor wie zich begeeft in de wereld van online marketing, zal de term betaalde blogs plaatsen niet vreemd zijn. Dit zijn berichten die tegen (vaak) betaling worden geplaatst om ervoor te zorgen dat jouw website, shop of bedrijf onder de aandacht komt. Wanneer jij actief bent op het gebied van SEO, dan ben je je ervan bewust dat het belangrijk is continu te werken aan de autoriteit van je website. SEO, ook wel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands genoemd bestaat uit drie belangrijke pijlers. Techniek, Content en Off-page. Die laatste, is waar we het in dit artikel over gaan hebben.

Linkbuilding ideeën voor bedrijven

Linkbuilding

Wanneer we het hebben over Off page SEO, dan hebben we het in principe over linkbuilding. Linkbuilding is het verkrijgen van links die verwijzen naar jouw website of specifieke pagina. Dit kun je doen door middel van een eenvoudige link die hangt achter een ankertekst, maar ook door middel van gastblogs. Dit zijn geschreven artikelen, die worden geplaatst op een relevante site, met bij voorkeur een goede autoriteit en één of meerdere verwijzingen bevatten naar jouw website of shop. Om te kunnen scoren in Google, is het onvermijdelijk om wanneer je kwalitatief hoogwaardige artikelen wilt plaatsen hiervoor te betalen.
De voordelen van betaalde blogs plaatsen zijn immers enorm. Afhankelijk van je budget, kunnen deze blogs plaatsen zorgen voor een enorme boost in de zoekmachines. Wel is het belangrijk dat je kiest voor relevante pagina’s waarop je artikelen wilt (laten) plaatsen. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je kiest voor het laten plaatsen van deze blogs op een website over auto’s terwijl die van jou over tuinmeubelen gaat, dit voor Google wellicht ietwat vreemd over kan komen. Door relevantie, zal je merken dat de voordelen van deze blogs plaatsen enorm zijn.

Waarom betaalde blogs plaatsen op andere websites

Waarom betaalde blogs plaatsen?

De voordelen van betaalde blogs plaatsen zijn enorm. Het zorgt ervoor, dat wanneer jij één of meerdere artikelen plaatst op relevante websites, google je zal belonen met een hogere positie in de zoekresultaten.

Door te kiezen voor betaalde blogs plaatsen, zullen de mogelijkheden enorm zijn en kun je kiezen uit allerlei verschillende type sites volledig passend bij jouw budget. Dus wil jij scoren in google? Dan is het tijd voor het plaatsen van deze blogs!

Wat is off page optimalisatie

Alvorens we verder gaan met de voordelen van betaalde blogs plaatsen, is het goed te weten wat het daadwerkelijke effect hiervan is.

Google classificeert onze website of shop door middel van verschillende pijlers. Eén van die pijlers, is de off page optimalisatie.

Dat wil zeggen, alles wat buiten je website om gebeurt om ervoor te zorgen dat je beter scoort in Google.

Dit bestaat uit het plaatsen van links, maar ook gastbloggen is een populaire vorm van off page SEO.

Laatstgenoemde kan op een tweetal manieren, door middel van deze blogs plaatsen, maar ook door middel van het ruilen hiervan.

wat is off page seo optimalisatie
Betaalde blogs plaatsen voor betere posities in zoekmachines

Betaalde blogs plaatsen en Google

Volgens de richtlijnen van Google mag je niet betalen voor het verkrijgen van links. Toch zien we steeds vaker, dat wanneer je kiest voor het plaatsen van betaalde blogs op relevante en zogeheten ‘echte’ websites, dit een enorm positief effect heeft op je rankings in de zoekresultaten. Door een artikel te schrijven, die zowel relevant is voor de je eigen website, als de website waar je deze op laat plaatsen, zal google dit zien al ‘relevante’ content, wat het uiteindelijke resultaat zeker ten goede komt. Betaalde blogs plaatsen is dus geen enkel probleem, mits je weet hoe je hiermee om moet gaan.

Content plaatsen op betaalde blogs

Plaatsen van betaalde blogs uitbesteden

Dat het uitvoeren van optimalisatie werkzaamheden zowel on page als off page een serieuze expertise behoeft, dat is voor velen geen verrassing. Het is daarom verstandig, dat wanneer je hier zelf weinig tot geen verstand van hebt dit uit te besteden aan een professional. Betaalde blogs plaatsen, is immers iets waarbij een grote nauwkeurigheid komt kijken. Wanneer je niet exact weet waar je mee bezig bent, kan het zorgen voor een negatieve uitwerking op je positionering in Google. Door het uitbesteden van deze blogs plaatsen aan een expert, zal je op termijn absoluut de resultaten hiervan terug zien.

Hoeveel blogs heb ik nodig?

Hoeveel betaalde blogs je moet laten plaatsen is volledig afhankelijk van je concurrentie en ook je doelen. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer jij succesvol wilt scoren op een term als ‘schoenen’ of ‘jassen’. Je de strijd aan moet gaan met de allergrootsten. Of dit verstandig is, dat is een tweede. We kunnen je vertellen, dat de kans op succes minimaal is met een beperkt budget. Door je te focussen op termen zoals ‘Rode schoenen maat 44 kopen’ zal de concurrentie een stuk lager zijn. Dit zal de kans op succes verhogen en de koopintentie is vaak een stuk hoger. Kortom, een win-win situatie dus!

Joeveel betaalde blogs heb ik nodig?
meer verkopen met online adverteren

Betaalde gast blogs plaatsen

Eén van de veelvoorkomende manieren om de autoriteit van je website of webshop te verhogen, is het plaatsen van betaalde gast blogs. Dit zijn artikelen op bijvoorbeeld een nieuws of inspiratie website, die dagelijks tal van bezoekers trekt.

Doorgaans, afhankelijk van de bezoekersaantallen en autoriteit van de pagina, kunnen de kosten voor een betaalde blogs plaatsen oplopen tot soms wel enkele honderden euro’s. Toch is dit het absoluut waard! De voordelen van deze blogs plaatsen is namelijk enorm. Door een blogs te plaatsen op een autoritaire website, zal Google door je door de verwijzing naar jouw website ‘belonen’ met extra autoriteit.

Resultaten betaalde blogs plaatsen

De hamvraag in deze is natuurlijk wanneer je het daadwerkelijke effect gaat zien van betaalde blogs plaatsen. Dit is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer je immers links plaatsen naar pagina’s die zijn voorzien van geen, weinig of kwalitatief minder goede content. Dan is het effect doorgaans een stuk minder.
Wanneer dit allemaal op orde is, dan zal je de eerste effecten binnen een periode van 10-12 weken moeten zien. Uiteraard betekent dit niet dat je met één van deze blog plaatsingen direct van positie 45 naar de top 10 knalt. Wel kan het je net dat zetje in de goede richting geven.

Resultaten betaalde blogs laten schrijven