Wanneer je net begint met je bedrijf kan het adverteren op facebook effectief zijn om de juiste klanten te vinden. Maar dit is niet het doel alleen. Jou uiteindelijk doel is om van deze klanten fans te maken. Het voordeel van Facebook is dat het relatief goedkoop omdat je jouw eigen doelgroep kunt kiezen. Zo kun je kiezen of alleen mannen of vrouwen een advertentie te zien krijgen. Maar ook kun je het verfijnen op een bepaalde leeftijd waardoor je dus doelgerichter en effectiever kunt adverteren. Let wel op de richtlijnen die Facebook stelt aan hun advertenties.

Hoe kun je op Facebook adverteren?
Facebook adverteren is een vorm van social media marketing. Het is belangrijk dat je op voorhand je doelgroep gaat bepalen of dit door de marketingafdeling van ons laat doen. Zo weet je op welke mensen je kan adverteren. De ene keer zijn het mannen de andere keer vrouwen en soms ook beide. Maar ook leeftijd en locatie kunnen hierin een rol spelen. Daarnaast heb je 130 tekens die mensen zien voor ze op een knop drukken om verder te gaan. Zorgt dat hier dus de belangrijkste informatie in staat. Vat de tekst zo samen dat mensen een product of dienst willen gaan kopen of dat ze meer informatie hierover willen.

Waarom op Facebook adverteren i.p.v. Google?
Facebook adverteren is een laagdrempelige en vaak voordelige manier van adverteren dan via Google ADS. Dit komt omdat je een kleiner publiek bereikt maar vaak ook  een geïnteresseerd publiek. Ook kun je bepaalde leeftijden en geslachten selecteren waardoor je nog gerichter adverteert. Een opkomende trend is het lokaal adverteren. Dit kan via Facebook ook bijv. binnen 100 km van de locatie waar je gevestigd bent. 

Tips voor succes te bereiken met Facebook adverteren
Om succesvol te worden op Facebook met adverteren heb je de basisgegevens van jouw doelgroep nodig. Wat voor budget hebben ze te besteden en valt dit binnen de producten die jij aanbiedt? Maar ook kun je bij de concurrentie onderzoeken wie er mogelijk geïnteresseerd zijn. Zo kun je gerichter adverteren en dat resulteert vaak in meer omzet. Ook is het belangrijk dat je een schrijftaal hanteert die bij je doelgroep past. Voor het ene bedrijf is dit zakelijk waar het bij de ander weer persoonlijk is. Soms kan een beetje humor ook iets activeren bij mensen waardoor ze geïnteresseerd raken. Ook wordt het interactief adverteren via video’s steeds populairder.