Wat is een redirect?
Een redirect betekend vrij vertaald een verwijzing naar een andere pagina. Dit kan tijdelijk zijn maar ook voor een langere tijd. Wanneer je een nieuwe pagina hebt gemaakt voor een andere pagina dan kun je deze gebruiken. Je wil immers niet dat de mensen op 2 verschillende pagina’s komen. Vaak word het gebruikt als tijdelijk oplossing. Maar de nieuwe pagina kan ook zo goed scoren dat je besluit de oude te verwijderen. Dit kun je doen door de 301 te veranderen in een 410 inhoud verwijderd. Zo weet de zoekmachine ook precies hoe hij de mensen moet navigeren door jouw website.

Wanneer gebruik je een redirect?
Een redirect gebruik je als je pagina verhuist is. Dit kan een tijdelijke reden hebben maar ook een permanente reden. Door dit te doen geef je de zoekmachine een signaal dat de inhoud naar een andere pagina is verhuisd. Het slechtste voor zoekmachine optimalisatie is een 404 pagina. Dat betekend dat de inhoud niet gevonden is. Dit kan je score snel onderuit halen. Ook wil je dat de mensen op de juiste manier door jouw website of webshop heen navigeren. Wanneer ze op een niet bestaande pagina komen klikken ze vaak weg. Dit is niet alleen slecht  voor je bedrijfsnaam. Maar resulteert ook in minder verkopen. De zoekmachine zal dit ook op gaan vallen!

Betekenis code redirect
Je hebt verschillende betekenissen voor een redirect. De meest gebruikte zullen wij met je doornemen:
301 Deze word gebruikt voor een permanent omleiding. Dit gebruik je dus als je een pagina helemaal wil vervangen. Wanneer je aan linkbuilding doet is het belangrijk om alle URL’s te vervangen door de nieuwe pagina.
302 Dit is een tijdelijke redirect. Hiermee geef je aan dat de huidige pagina momenteel niet gebruikt kan worden. Echter wil je ze wel tijdelijk naar een andere pagina doorverwijzen. Het is nog altijd beter als een niet vindbare pagina.
Het is belangrijk om dit allemaal zo goed mogelijk bij te houden. Wanneer je dit vergeet kan dit je positie in de zoekmachine verslechteren. Het kost dan weer veel werk om de goede reputatie hiervan weer op te bouwen.