Social media kanaal

Het effect van een social media kanaal wordt alleen maar groter. Dit komt omdat er steeds meer kanalen komen met ontelbare volgers. Het is manier om snel je bedrijf op de kaart te zetten. En de kosten voor het adverteren op deze kanalen is vele malen lager als bij Google. Je kan hier jouw doelgroep specificeren en betaald alleen per klik. Hubspot heeft dit onlangs onderzocht in 8 landen. Hieruit is gebleken dat 70% van de bedrijven social media inzet als marketing tool. Op nummer 2 staat SEO wat door 40% van de bedrijven wordt gebruikt. Door de corona crisis is dit getal explosief veranderd. Het is dus nu de juiste tijd om hier iets mee te gaan doen. Aangezien we veel binnen zitten wordt er ook veel gebruik gemaakt van de socials.

De belangrijkste functies van het social media kanaal

Een social media kanaal wordt vooral voor marketing gebruikt. Maar ook biedt het klanten een extra kanaal voor de klantenservice. Uit onderzoeken is gebleken dat bedrijven eerder reageren op een chat op bijvoorbeeld Facebook. De wachttijd bij een mailtje is in de meeste gevallen 2 werkdagen. Het verkopen via social media gaat ook vele malen sneller. Dit komt omdat je klanten direct om kunt lijden naar de juiste pagina. Maar ook kun je foto’s en andere media met hen delen. Zo haal je ze sneller over tot een aankoop. Ook heb je meer invloed op het marketing budget omdat social media geen gebruik maakt van een algoritme. Het werkt vaak via een biedsysteem wat ervoor zorgt dat de prijzen laag blijven.

Welke prioriteiten moet je stellen?

De eerste prioriteit op een social media kanaal is het binnenhalen van nieuwe klanten. Dit kun je doen door leuke video’s of fotos. Maar daarnaast kun je ook juist kiezen voor een korte samenvatting bij de producten die je verkoopt. Je ontdekt vanzelf waar de klant van houd en daar kun je dan ook inspelen. Ook heb je een duidelijk overzicht van de statistieken. Via de socials zie je het aantal kliks en vertoningen. Maar via Google Analytics krijg je juist weer inzicht in de tijd die ze besteden op een website. Daarnaast zie je daar ook via welk kanaal ze binnengekomen zijn. Ook wil je een geweldige klantenservice hebben die de klanten altijd tevreden houd. Dit is mogelijk met social media en daarbij kun je ook nog eens smileys gebruiken. Hier voelen veel mensen zich prettig bij.

Social media kanaal Rate Of Interest (ROI)

De ROI score van een social media kanaal is hoog in vergelijking tot de zoekmachine. Via Facebook en Instagram kan je als je het goed doet 80% van de klikken binnenhalen. Wel moet je hier geduld voor hebben en ervaring met de tools die zij aanbieden. Je kunt ook ons dit laten doen voor. Wij doen dit al jaren en zien precies waar de kansen liggen.