Wat betaal je als ondernemer nu eigenlijk voor een WordPress website? Dit is een veelgestelde vraag. Wanneer je kiest voor een eenvoudige website, met standaard template, dan is dit vaak niet zo heel erg duur. Toch kan de WordPress website prijs flink verschillen. Het is namelijk afhankelijk van verschillende zaken. Zo kun je kiezen voorr veel gratis thema’s en ook plugins. Dit zal logischerwijs een stuk voordeliger zijn, dan wanneer je kiest voor betaalde mogelijkheden. Om je een idee te geven, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, die uiteindelijk de WordPress website prijs bepalen.
Thema WordPress website
De eerste stap is om te bepalen welk thema je wilt gaan gebruiken. Zo kun je kiezen uit een gratis thema, maar behoort ook een betaald thema tot de mogelijkheden. De kosten voor een betaald thema zal vaak niet veel hoger zijn dan 40 tot 60 dollar. Dit zal de WordPress website prijs niet ineens flink doen stijgen. Je kunt dus beter kiezen voor een betaald thema, die is voorzien van allerlei verschillende extra functionaliteiten. Wil je dit namelijk achteraf aanpassen, dan zal dit een stuk complexer worden en zal de WordPress website prijs ineens een stuk hoger worden.
Plugins
Binnen wordpress heb je allerlei verschillende plugins die je kunt installeren om verschillende functionaliteiten aan je website of shop toe te voegen. Zo kun je ontzettend veel gratis plugins kiezen, maar zul je voor enkele plugins een pro licentie moeten hebben om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten. De prijs voor deze licentie kunnen variëren van enkele euro’s tot zelfs wel honderd euro. Dit zal er dus voor zorgen dat de WordPress website prijs een stuk hoger uitvalt. Het is dus helemaal afhankelijk van wat voor jou belangrijk is. Natuurlijk kun je ook marketing uitbesteden aan ons. Dit valt niet te vervangen door een of meerdere plugins
Maatwerk WordPress website prijs
De WordPress website prijs wordt voor een groot deel betaald door het eventuele maatwerk wat er noodzakelijk is om alles naar wens te kunnen opleveren. Kies je voor een basiswebsite, dan zal dit doorgaan in prijs reuze meevallen. Kies je voor bepaalde custom made oplossingen, dan kan dit ineens een stuk prijziger worden. Zaken zoals een speciale aanvraagmodule kunnen de WordPress website prijs flink omhoog drijven. Uiteraard neemt dit niet weg, dat het de investering niet waard is. Want wanneer jij een goed converterende website of shop hebt, dan zul je deze investering dubbel en dwars terug verdienen.
Hosting
Naast de WordPress website prijs, is het ook belangrijk goed na te denken over de hosting. Je website moet immers wel ‘online’ worden gezet. Zo kun je kiezen voor een hosting van enkele euro’s per maand, wat vaak vooral bij een kleinere website of shop prima kan. Ook zijn er hosting mogelijkheden, die flink in de papieren kunnen lopen. Zo kan het zijn dat jij een hosting nodig hebt, die misschien wel tussen de 50 en 100 euro per maand kost. Dit lijkt misschien veel geld, maar des te groter je website wordt, des te meer kracht jij nodig hebt om alles goed en snel te kunnen laden. Niets is namelijk erger voor je conversie dan een langzame website. Wanneer je website langzamer is dan 3 seconden, kan dit tot wel enkele procenten omzet schelen.
Conclusie
Zoals je kunt zien is de WordPress website prijs afhankelijk van allerlei verschillende factoren. Het is dus niet exact te zeggen wat je nu daadwerkelijk kwijt bent voor een website. Het dus verstandig om je wensen kenbaar te maken, zodat er een offerte op maat kan worden gemaakt. Zo weet je exact waar je aan toe bent en kun je eventueel samen kijken naar de mogelijkheden.
Recente reacties